ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova au fost confirmate primele cazuri de gripă

17:53 | 26.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. În ultima săptămână, numărul cazurilor de infectare cu gripă și infecții acute ale căilor superioare a crescut cu 17%, fiind înregistrate și primele două cazuri de gripă sezonieră, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, de la începutul sezonului gripal, au fost confirmate două cazuri de infecție gripală, ambele în capitală.

În laboratoarele ANSP, la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2, au fost investigate săptămâna trecută 408 probe, prelevate de la persoane cu semne compatibile cu gripa sezonieră și infecții respiratorii virale acute.

ANSP anunță că, în prezent, procesul de imunizare împotriva gripei se desfășoară în mai multe instituții medico-sanitare publice din țară. Vaccinul este administrat, în mod prioritar, persoanelor din grupurile de risc, celor cu maladii cronice și imunitate compromisă și gravidelor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!