ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Israelului a explicat de ce nu poate furniza Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană

12:19 | 27.10.2022 Categorie: Externe

Ierusalim, 27 oct. /MOLDPRES/. Isaac Herzog, șeful statului israelian a declarat miercuri, 26 octombrie,  că există limitări care împiedică țara sa să furnizeze Ucrainei anumite sisteme de apărare antiaeriană, dar a afirmat că Israelul este dispus să furnizeze produse neletale, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

„Există arme pentru care nici măcar nu avem o versiune de export. Sunt lucruri care nu vrem să cadă în mâinile dușmanilor noștri. Există secrete pe care nu le putem livra. Dar oriunde putem ajuta, încercăm să ajutăm”, a susținut Herzog.

Partea israeliană s-a arătat contrariată de criticile privind poziția Israelului în ceea ce privește furnizarea de armament, menționând că SUA și Europa au refuzat să furnizeze anumite echipamente militare guvernului de la Kiev.

Mai mulți oficiali au precizat că Israelul „analizează situația” în ceea ce privește desfășurarea de către Rusia a dronelor de fabricație iraniană în conflict.

Moscova a folosit până în prezent aproximativ 400 de drone de fabricație iraniană pentru a ataca civilii și infrastructura ucraineană de la începutul invaziei, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Șeful statului ucrainean a mai spus săptămâna aceasta că Rusia ar putea plăti Iranul pentru drone prin furnizarea de asistență pentru programul nuclear iranian.

Herzog a răspuns că nu are informații specifice despre o astfel de afacere și a subliniat  că nu este nevoie de alte dovezi pentru a demonstra că Iranul reprezintă un pericol pentru „ordinea și stabilitatea mondială”.

img22008090

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!