ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile britanice vor susține ferm R. Moldova pe calea reformelor, a modernizării europene

12:51 | 27.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut la Londra o întrevedere cu omologul său britanic James Cleverly, comunică MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a relatat că șeful diplomației moldovenești a vorbit despre evoluțiile de securitate cauzate de războiul de agresiune rus împotriva Ucrainei și consecințele pe care acestea le generează la adresa Republicii Moldova, inclusiv în plan energetic și al securității europene.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va continua să susțină țara noastră în fortificarea capacităților în sectorul afacerilor interne, de apărare și consolidare a rezilienței la amenințările hibride. În plan comercial-economic, se ajustează beneficiile reciproce ale zonei de liber schimb și se dorește sporirea investițiilor în ambele state.

 „Am menționat interesul comun pentru dezvoltarea și aprofundarea în continuare a relațiilor strategice moldo-britanice, inclusiv în beneficiul diasporei noastre numeroase. Am punctat în discuțiile cu echipa domnului ministru, necesitatea avansării pe subiectul conversiunii permiselor de conducere, dar și dezvoltării unor inițiative în domeniul securității cibernetice. 

Bucuros să fiu primul șef al unei diplomații europene, care vizitează Londra după reconfirmarea în funcția de ministru de Externe a colegului meu James Cleverly, ocazie cu care i-am adresat urările noastre de succes în acest responsabil mandat”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

Vicepremierul Nicu Popescu efectuează săptămâna curentă vizite de lucru la Praga și Londra pentru a aborda agenda europeană, securitatea energetică și asistența pentru dezvoltare a Republicii Moldova.

Foto: MAEIE

img22008095

img22008095

img22008095

img22008095

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!