ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cercetătorii chinezi au descoperit mii de monede de bronz

13:36 | 27.10.2022 Categorie: Externe

Beijing, 27 oct. /MOLDPRES/. Mai multe relicve, printre care mii de monede de bronz, au fost descoperite din rămășițele unei monetării, de acum peste 2000 de ani, în Xi'an, capitala provinciei Shaanxi din China, transmite MOLDPRES, cu referire la romanian.cri.cn.

Potrivit sursei citate, pe lângă monedele cu diferite forme și valori nominale, au fost descoperite și peste 100 de gropi cu cenușă, trei ruine de case, 11 cuptoare, 18 fântâni și trei topitorii și turnătorii.

Cercetătorul Institutului de Arheologie al Academiei Chineze de Științe Sociale (CASS), Zhang Jianfeng, a specificat că formele și structurile ruinelor arată că acestea datează din perioada dinastiei Han de Vest (202 î.e.n. - 25 e.n.). Unele sunt din perioada domniei lui Wang Mang (între anii 9 - 23 e.n.), perioada fiind numită Xin.

„Monetăria era de nivel naţional. Xi'an a fost capitala imperiului în perioada dinastiei Han de Vest și purta  numele de Chang'an. Descoperirile sunt de mare importanță pentru cercetarea tehnicilor monetare, schimbărilor politico-monetare și economice din acea perioadă”, a spus Zhang.

Cercetătorii de la Institutul de Arheologie al CASS și Institutul de Protecție și Cercetare Arheologică din Xi'an au început lucrările de descoperire a sitului în decembrie 2015. Ultima etapă de cercetări a demarat în martie 2021.

Foto: romanian.cri.cn

img22008099

img22008099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!