ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prietenia moldo-bulgară durează de secole și ea trebuie păstrată și valorificată, a declarat președintele Parlamentului

20:48 | 27.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, care întreprinde o vizită în Republica Moldova. Discuțiile s-au axat pe diverse teme de actualitate, printre care figurează criza energetică, procesul de integrare europeană a țării noastre, precum și oportunitățile de intensificare a colaborării moldo-bulgare, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului i-a mulțumit lui Rumen Radev pentru contractul semnat între R. Moldova și Bulgaria care va permite accesul și transportarea gazelor naturale către țara noastră. ”Acest contract deschide noi oportunități de a accesa surse alternative de energie și de a ne consolida independența energetică. Crizele din ultimul an ne-au demonstrat cât de vulnerabili suntem ca stat, dar noi, ajutați de prieteni, vom depăși această iarnă complicată”, a afirmat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Speakerul s-a mai referit la procesul de integrare europeană. ”Suntem la etapa de a îndeplini cele nouă recomandări propuse de Comisia Europeană, însă nu este nimic nou pentru noi – se pliază perfect cu agenda noastră internă de reforme”, a menționat șeful Legislativului.

De asemenea, oficialii au discutat despre posibilitățile de extindere a cooperării bilaterale în domenii precum educația, cultura, de consolidare a relațiilor comerciale și economice, de a aduce mai multe investiții, precum și a intensifica colaborarea interparlamentară.

”Relațiile de prietenie dintre Republica Moldova și Bulgaria durează de secole și ele trebuie păstrate și valorificate”, a adăugat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Foto: Parlament

img22008112

img22008112

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!