ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Brazilia, cu două zile înaintea tururlui doi al alegerilor prezidențiale, liderul opoziției conduce detașat

10:03 | 28.10.2022 Categorie: Externe

Brasilia, 28 oct. /MOLDPRES/. Cu câteva zile înaintea turului doi de scrutin preziențial din Brazilia, Luiz Inacio Lula da Silva este din nou creditat cu un avans de şase puncte procentuale faţă de Jair Bolsonaro. Dacă alegerile aveau loc în ziua sondajului, atunci cu 53% faţă de 47% din voturile exprimate, ar fi câștigat Luiz Inacio Lula, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

În penultimul sondaj decalajul s-a redus uşor, cu doar patru puncte procentuale avans (52%-48%) pentru fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva în faţa actualului şef al statului de extremă-dreapta Jair Bolsonaro.

Conform datelor publicate joi, 27 octombrie, Lula s-a dovedit încă o dată a fi candidatul favorit al femeilor (52%), al celor mai săraci (61%) şi al catolicilor (55%).

Jair Bolsonaro a obţinut rezultate mai bune în rândul respondenţilor de confesiune evanghelică (62%) şi al celor mai bogaţi (59%).

Instituția sociologică a chestionat 4.580 de persoane care locuiesc în 252 de oraşe, între marţi şi joi. Marja de eroare este de plus/minus două puncte procentuale.

În cele două zile rămase, cei doi candidaţi vor încerca să-i convingă pe ultimii indecişi. Dezbaterea finală de vineri seara de la TV Globo, cel mai vizionat canal din ţară, s-ar putea  dovedi decisivă.

Pe 2 octombrie, în primul tur de scrutin, Lula a ieşit pe primul loc, cu 48% din voturi, faţă de 43% pentru Jair Bolsonaro, însă scorul preşedintelui de extremă-dreapta s-a dovedit a fi mult mai mare decât preziceau sondajele.

Foto: blacknews.ro

img22008125

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!