ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

10:03 | 28.10.2022 Categorie: Comunicate

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit vizita a 60 de tineri din toată țara, participanți ai Modelului Națiunilor Unite

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit vizita a 60 de tineri din toată țara, participanți ai Modelului Națiunilor Unite, ediția anului 2022, aflați într-o vizită de studiu la MAEIE.

La minister, secretarul de stat Ruslan Bolbocean le-a vorbit tinerilor despre importanța multilateralismului în procesul de soluționare a crizelor multiple cu care Republica Moldova se confruntă în momentul de față, precum și principalele aspecte ale cooperării țării noastre cu Organizația Națiunilor Unite, în special, sprijinul organizației acordat în eforturile de dezvoltare durabilă, concentrată pe sporirea calității vieții oamenilor.

„În circumstanțele curente, când în vecinătatea noastră este război, un război absolut nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, vreau să punctez că multilateralismul contează mai mult ca niciodată. Țara noastră ca un stat pașnic pledează pentru Pace. Oamenii noștri au demonstrat că deși suntem o Țară Mică, avem o inimă Mare, iar solidaritatea moldovenilor a fost apreciată de întreaga comunitate internațională.” – a spus secretarul de stat Ruslan Bolbocean.

În discuțiile purtate, cu participarea funcționarilor din minister responsabili de diplomația publică, dosarul cooperării cu ONU și reprezentantul țării noastre la ONU, ambasadorul Gheorghe Leucă, au oferit oportunitatea prezentării evoluțiilor și progresului înregistrate de țara noastră în procesul de reformare, democratizare și modernizare pe parcursul celor 30 de ani de la aderarea la Națiunile Unite.

Totodată, tinerii au fost familiarizați cu oportunitățile de angajare la MAEIE și au fost încurajați să aplice pentru funcțiile vacante disponibile în cadrul ministerului, concursul public pentru care a fost demarat recent.

La final, diplomații au încurajat studenții să valorifice toate oportunitățile oferite, să aplice la diferire programe de stagii, burse, proiecte și multe alte beneficii oferite astăzi în vederea dezvoltării abilităților profesionale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!