ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele american este sceptic la declarațiile lui Putin că nu vrea să folosească arma nucleară

10:18 | 28.10.2022 Categorie: Externe

Washington, 28 oct. /MOLDPRES/. Șeful statului american, Joe Biden, s-a arătat sceptic față de comentariile lui Vladimir Putin că nu are intenția de a folosi arma nucleară în Ucraina. El a avertizat că „este foarte periculos felul în care Putin abordează acest lucru”, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Fără ca să mai aibă credibilitate în promisiunile făcute, Putin a insistat că Rusia nu amenință cu folosirea armei nucleare, ci doar răspunde la „șantajul” nuclear al Occidentului. „Dacă nu are nicio intenție, de ce tot vorbește despre asta? De ce vorbește despre posibilitatea de a folosi arma nucleară tactică?”, a întrebat Joe Biden.

Liderul de la Casa Albă a menționat că  „este foarte periculos felul în care abordează acest lucru”.

Consilierul pentru securitate națională John Kirby a subliniat că este posibil ca Rusia să ia în considerare folosirea unei „bombe murdare” în Ucraina și să dea vina pe aceasta. Dar, a precizat că Statele Unite încă nu văd niciun semn că acest lucru se petrece acum. „De multe ori ei dau vina pe alții pentru ce fac ei înșiși sau vor să facă. De aceea trebuie să luăm în serios acest lucru”, a declarat Kirby.

Vladimir Putin folosește sperietoarea cu eventuala utilizare a armei nucleare începând cu luna august, atunci când forțele ucrainene au început o puternică contraofensivă în regiunile Harkov și Herson.

Foto: politico.com

img22008127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!