ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU atenționează populația asupra pericolului exploatării buteliilor de gaz

10:17 | 28.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Înaintea începerii sezonului de încălzire, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează repetat cetățenii că exploatarea buteliilor cu gaz propan în locuințe este periculoasă, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, specialiștii îndeamnă oamenii să evite exploatarea, utilizarea și încărcarea buteliilor. „În cazul în care persoanele optează pentru folosirea acestora, este indicată poziționarea buteliilor în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință. Mai mult, buteliile de rezervă trebuie să fie păstrate doar în aer liber departe de încăperi. Totodată, se interzice utilizarea buteliilor și furtunurilor defecte”, se spune în comunicatul emis de IGSU.

De asemenea, în preajma sezonului de încălzire al locuințelor, în vederea evitării situațiilor de risc, salvatorii recomandă cetățenilor să verifice minuțios toate instalațiile ce funcționează pe bază de gaze naturale, iar în caz de defecțiuni să solicite ajutorul specialiștilor în domeniu.

Foto: IGSU

img22008128

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!