ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA pregătesc un nou pachet de asistență militară în valoare de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina

10:24 | 28.10.2022 Categorie: Externe

Washington, 28 oct. /MOLDPRES/. Casa Albă a anunțat un nou pachet de asistență militară în valoare de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina, pentru a susține contraofensiva acesteia împotriva forțelor ruse, a declarat joi, 27 octombrie, o sursă familiarizată cu acest plan, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Pachetul va include muniție și mai multe lansatoare de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), a spus sursa, confirmând un raport al Associated Press.

Două zile în urmă, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a refuzat să confirme detaliile pachetului într-un interviu acordat CNN. El a declarat că o nouă tranșă de armament pentru Ucraina va fi anunțată „foarte, foarte curând”.

Cu începere din luna februarie, când Rusia a atacat Ucraina, SUA au trimis Kievului asistență de securitate în valoare de aproximativ 17,6 miliarde de dolari.

SUA iau în considerare trimiterea de echipamente de apărare aeriană HAWK mai vechi din depozite către Ucraina pentru a o ajuta să se apere împotriva atacurilor rusești cu drone și rachete de croazieră.

Foto: telegram

img22008129

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!