ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 50 de evenimente culturale au fost organizate în cadrul proiectului ”MoldArte”

18:38 | 28.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Peste 50 de evenimente culturale au fost organizate în cadrul proiectului ”MoldArte”, care s-a desfășurat în perioada martie-octombrie. Proiectul este  finanțat de EUNIC prin programul Spații Europene de Cultură și organizat de Institutul Cultural Român, în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Rezultatele proiectului au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat Paulus Adelsgruber, reprezentant al Ambasadorului Austriei la Chișinău, Stella Avallone, Președinte EUNIC Moldova, Joachim Umlauf, directorul Goethe-Institut Bucureșt, Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român și Vasili Braga, director al Asociației Companiilor de Creație din Moldova și Andriano Marian, fondatorul Moldovan Național Youth Orchestra. 

Astfel, potrivit organizatorilor, în lunile septembrie-octombrie, au avut loc vizite de cercetare la Soroca, Bălți și Chișinău cu scopul de a dezvolta noi colaborări și inițiative comune, dar și cursuri și ateliere de lucru susținute de specialiști din România, Republica Moldova și țările partenere, care au abordat teme precum: Managementul cultural, Finanțarea/Sustenabilitatea/Advocacy în cultură, Bugetare participativă sau crearea de portofolii în domeniile artelor spectacolului, artelor vizuale, literatură, muzică. Proiectul ”MoldArte” și-a propus să ajute la dezvoltarea scenei culturale publice din Republica Moldova, să stimuleze participarea actorilor culturali și abordarea de către aceștia a problemelor sociale și politice actuale. 

”MoldArte” este un proiect în cadrul Spațiilor Europene de Cultură, care își propune să testeze și să implementeze modele inovatoare de colaborare în cultură între actorii europeni – membrii EUNIC și delegațiile UE – și partenerii locali din țările non-UE, oferind obiectivele strategice ale UE, o abordare a relațiilor culturale internaționale. Spațiile Europene de Cultură este o Acțiune pregătitoare inițiată de Parlamentul European, implementată de EUNIC în strânsă colaborare cu Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă. EUNIC – Institutele Naționale pentru Cultură ale Uniunii Europene – este rețeaua europeană de institute culturale naționale, cu 38 de membri din toate statele membre ale UE și țările asociate.

img22008141

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!