ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinții Maia Sandu și Rumen Radev au vizitat comunitatea bulgară din Taraclia

18:07 | 28.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, au mers astăzi la Taraclia, unde au transmis întregii comunități bulgare un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Bulgarilor Basarabeni, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

De peste două secole, pentru etnicii bulgari de la noi Moldova a devenit „acasă”. „Împreună ne-am bucurat, am muncit și am trecut prin greutăți. Împreună, uniți, vrem să ne construim un viitor prosper și pașnic în familia Uniunii Europene. Etnia, limba sau credința pot și trebuie să ne apropie, nu să ne dezbine. Suntem cu toții parte a statului Republica Moldova și numai împreuna putem reuși”, a menționat președintele Maia Sandu în mesajul său.

Șefa statului i-a felicitat pe membrii comunității bulgare pentru că au știut să păstreze și să transmită din generație în generație moștenirea lor culturală și a apreciat efortul lor de a readuce în circuitul activ limba bulgară, dar și de a învăța limba română.

„Vin cu urări de pace, multă sănătate și bunăstare întregii comunități bulgare din țara noastră”, a spus Maia Sandu la Taraclia.

Foto: Președinție

img22008148

img22008148

img22008148

img22008148

img22008148

img22008148

img22008148

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!