ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Franceză de Dezvoltare va contribui la transformarea R. Moldova prin realizarea proiectelor în domenii prioritare

20:00 | 28.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Deschiderea Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD) de a răspunde prompt necesităților Republicii Moldova a fost reiterată astăzi la întrevederea Secretarului general al Guvernului, Dumitru Udrea, cu Directorul Regional AFD pentru Eurasia, Cécile Couprie, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, Dumitru Udrea a apreciat suportul AFD în dezvoltarea durabilă a țării noastre, prin implementarea proiectelor în domenii precum irigare și reîmpădurire, modernizarea sectorului feroviar și a sistemelor de alimentare cu apă, crearea interconexiunilor electrice. În aceste domenii, AFD oferă Republicii Moldova o gamă largă de instrumente, precum asistență tehnică, granturi, suport bugetar și împrumuturi pentru politici publice în vederea sprijinirii programelor de reformă.

„Vă mulțumesc pentru contribuția AFD la dezvoltarea socio-economică a Republicii Moldova prin realizarea în țara noastră a unui portofoliu atât de vast. Avem o dinamică pozitivă în implementarea mai multor proiecte, impulsionate inclusiv datorită deschiderii biroului ADF în țara noastră și mizăm pe continuarea unei colaborări productive atât în realizarea proiectelor deja inițiate, cât și în identificarea unor arii noi de cooperare”, a spus Dumitru Udrea.

La rândul său, Cécile Couprie a menționat că buna derulare a proiectelor inițiate se datorează inclusiv grație unei cooperări eficiente pe fiecare segment în parte. „Avem o colaborare foarte bună cu echipele de la Chișinău și suntem impresionați cât de implicați sunt în gestionarea domeniilor de care sunt responsabili. Totodată, lucrăm împreună și cu alți donatori, pentru a vă ajuta în realizarea reformelor sectoriale. Suntem orientați pe implementarea accelerată a inițiativelor care vor ajuta semnificativ Republica Moldova”, a menționat oficialul AFD.

De asemenea, Secretarul general al Guvernului a salutat semnarea de către AFD și Ministerul Finanțelor a Acordului de facilitate de credit în valoare de 60 de milioane de euro. Documentul semnat astăzi va ajuta Republica Moldova să promoveze energia regenerabilă, să sporească sustenabilitatea sectorului feroviar și să atenueze impactul crizei energetice asupra familiilor defavorizate.

Foto: Guvern

img22008155

img22008155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!