ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Securitatea energetică a țării a fost subiectul discuției vicepremierului Andrei Spînu cu șefii misiunilor diplomatice

20:18 | 28.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cooperare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au organizat astăzi videoconferința viceprim-ministrului Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale cu ambasadorii țării noastre peste hotare, relatează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, în cadrul celei de-a treia reuniuni pe platforma de comunicare și interacțiune între membrii Guvernului și șefii misiunilor noastre diplomatice și oficiilor consulare, a fost discutată în detalii securitatea energetică a țării și modul de implicare a corpului diplomatic în identificarea soluțiilor pentru criza energetică.

În comunicarea cu reprezentanții corpului diplomatic, vicepremierul Andrei Spînu a punctat că efortul MIDR este orientat atât pe necesități imediate, cât și pe obiectivele pe termen lung. Eforturile imediate sunt concentrate pe compensarea deficitului de energie electrică și dezvoltarea contactelor între Energocom și companii din străinătate pentru identificarea surselor și căilor alternative de livrare a resurselor energetice. În ceea ce privește gazele naturale, se lucrează asupra procurării și asigurării tranzitului gazelor.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a punctat că diplomația Republicii Moldova este implicată activ în dialogul cu partenerii străini pentru gestionarea crizei energetice. Discuția de astăzi este o nouă ocazie pentru setarea obiectivelor concrete și pașilor următori pentru amplificarea efortului autorităților de a ameliora impactul negativ al crizei generat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Rețeaua de contacte a ambasadelor noastre în țările de acreditare urmează să fie valorificată în promovarea obiectivelor statului în sfera energetică.

La finele reuniunii au fost setate sarcini concrete pentru misiunile diplomatice în promovarea necesităților urgente și pe termen mediu în vederea consolidării securității energetice a țării noastre.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!