ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Surorile Osoianu și Lupii lui Calancea vor susține un concert la Palatul Național ”Nicolae Sulac”

07:38 | 29.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. La Palatul Național va avea loc astăzi, 29 octombrie, începând cu ora 19.00 un concert susținut de Surorile Osoianu și Lupii lui Calancea, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, este vorba de un spectacol în care se întâlnesc spiritul vulcanic al lupilor lui Calancea și cel folcloric al surorilor Osoianu, de răsună văile și înălțimile. În această poveste folclorul reînvie în toată splendoarea autenticității lui prin fuziunea celor două viziuni muzicale. Te bucuri, te uimești și te minunezi că toate astea izvorăsc din neamul nostru.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va oferi publicului spectacolul ”Flori pentru Algernon” de Daniel Keyes, în regia lui Iuri Harmelin, la 18.30, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”12 oameni furioși” după un text de scriitorul american Reginald Rose, adaptat de Liliana Popușoi, în regia lui Slava Sambriș, iar la 19.00, ”

Teatrul Geneza Art” – spectacolul ”Sonata Lunii”, inspirat din filmul „Dineu cu vecinii de sus” și adaptat pe scena de teatru de către regizoarea Daniela Burlaca și Teatrul Fără Nume – spectacolul ”Macbeth” după William Shakeaspeare și Eugene Ionesco, în regia lui Mihai Țărnă.

Duminică, 30 octombrie, la 17.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” readuce în scenă spectacolul ”Rigoletto”, operă în trei acte de Giuseppe Verdi, în regia lui Andrea Battistini, dirijor – Nicolae Dohotaru, la 18.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” –  spectacolul ”Flori pentru Algernon” de Daniel Keyes, în regia lui Iuri Harmelin, iar la 19.00, spectacolul ”Sonata Lunii”, inspirat din filmul „Dineu cu vecinii de sus” și adaptat pe scena de teatru de către regizoarea Daniela Burlaca și Teatrul Fără Nume – spectacolul ”Macbeth” după William Shakeaspeare și Eugene Ionesco, în regia lui Mihai Țărnă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!