ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Crimeea o cunoscută jurnalistă din Rusia a fost ucisă de un „glonț rătăcit”

12:53 | 29.10.2022 Categorie: Externe

Moscova, 29 oct. /MOLDPRES/. Jurnalista rusă Svetlana Babaeva care lucra pentru grupul mediapro-Kremlin a murit vineri, 28 octombrie, într-un un poligon de tragere din Crimeea, ucisă de „un glonț rătăcit”, potrivit presei ruse și oficialilor proruși din peninsula anexată ilegal, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Cunoscuta jurnalistă era șefa biroului Rossia Segodnia din Simferopol, capitala administrativă a Crimeei. Sursele ruse informează că Babaeva a fost victima unui „glonț rătăcit”. Atât Ministerul Apărării, cât și presa rusă nu a oferit alte detalii. Guvernatorul rus al Crimeei, Serghei Aksionov a spus că moartea ei o este o „pierdere irevocabilă”. „Svetlana a făcut multe pentru a transmite adevărul despre ceea ce se întâmplă în regiunea Herson”, a spus Vladimir Saldo, șeful prorus al Hersonului, regiune pe care Rusia pretinde că a anexat-o, în urma unor pseudoreferendumuri considerate false de către Kiev și Occident.

Datele instituțiilor internaționale demonstrează că în sec. XXI, invazia rusă din Ucraina a înregistrat un număr record de victime printre jurnaliști.

Foto: Twitter/Nexta

img22008161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!