ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compania finlandeză Nokian Tyres şi-a vândut operaţiunile din Rusia

13:00 | 29.10.2022 Categorie: Externe

Helsinki, 29 oct. /MOLDPRES/. Un acord de vânzare a operaţiunilor Companiei finlandeze NOKIAN Tyres a  legalizat înstrăinarea activelor sale către producătorul rus de petrol Tatneft PJSC, pentru 400 de milioane de euro, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Cu jumătate de an în urmă, Nokian Tyres a declarat că va iniţia o ieşire controlată de pe piaţa rusă, din cauza războiului Rusiei din Ucraina.

Nokian Tyres producea 80% din anvelopele sale pentru autoturisme în Rusia, desfăşura operaţiuni în această ţară din 2005.

Compania finlandeză a informat într-un comunicat că ”tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile de reglementare relevante din Rusia şi a altor condiţii, ceea ce creează incertitudini substanţiale.

Nokian a înregistrat deja o depreciere de 280,7 milioane de euro şi o reducere a valorii activelor de 20 de milioane de euro în Rusia, în trimestrul al doilea.

Activele sale din Rusia şi Belarus, excluzând elementele fiscale şi financiare, se ridicau la sfârşitul trimestrului al treilea, la 590,4 milioane de euro, iar activele sale nete, excluzând datoria netă, se ridicau la 480,3 milioane.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!