ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Terenul de sport al școlii din Tîrnauca, stânga Nistrului a fost renovat

13:13 | 29.10.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Peste cinci mii de copii și adulți au acces la echipamente moderne de fitness în aer liber și zone de agrement, datorită renovării terenului de sport al școlii din Tîrnauca, comunitate de pe malul stâng al Nistrului, a anunţat astăzi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), transmite MOLDPRES.

Acest lucru a fost posibil datorită parteneriatului dintre PNUD, Guvernul Elveției și unei campanii de strângere de bani prin efortul colectiv al unor investitori individuali, desfășurată în premieră în regiune – care a mobilizat atât localnicii, cât și băștinașii ce locuiesc în afara comunității.

Zona sportivă recent renovată, inaugurată ieri în cadrul unei competiții sportive, are terenuri de baschet și volei cu tribune, un teren de nisip pentru sărituri în lungime și o zonă de agrement cu bănci. „Deși această inițiativă a avut un parcurs lung, astăzi asistăm la crearea unor condiții moderne pentru desfășurarea activităților sportive și de fitness pentru locuitorii din Tîrnauca. Sportul este foarte important pentru fiecare dintre copiii noștri, iar școala are un istoric bogat de realizări în acest domeniu. Suntem foarte recunoscători pentru susținerea primită din partea donatorilor și a foștilor elevi care locuiesc în prezent în străinătate”, a afirmat Valentina Caramanuța, directoarea școlii.

În cadrul proiectul PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, Guvernul Elveției a oferit 45 de mii de dolari pentru renovarea terenului de sport. Suma de 2.400 de dolari colectată de la băștinași va fi folosită pentru a achiziționa echipament sportiv suplimentar și pentru a asigura iluminatul și supravegherea video a terenului de sport.

Tîrnauca şi Speia sunt cele două comunități-partenere care pilotează modelul de implicare a migranților în dezvoltarea locală de pe malul stâng al Nistrului, în urma unei implementări cu succes a acestei abordări în 116 comunități de pe malul drept al Nistrului, ca parte a proiectului „Migrație și dezvoltare locală”. 

Foto: PNUD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!