ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Custodele Coroanei Române

11:56 | 29.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat ieri cu Custodele Coroanei Române, Margareta și Principele Radu, aflați într-o vizită la Chișinău, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului a mulțumit Custodelui Coroanei Române pentru suportul imens al României în parcursul european al Republicii Moldova, apreciind înalt eforturile Coroanei României de a ajuta constant și necondiționat țară noastră. „Inclusiv datorită eforturilor României, R. Moldova este astăzi țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Este un semn de solidaritate foarte important pentru țara noastră, care se confruntă cu mai multe crize concomitent și trece prin schimbări sistemice deosebite. Cu asemenea aliați nu putem să nu izbutim în democratizarea și dezvoltarea țării”, a declarat președintele Parlamentului.

În cadrul întrevederii a fost exprimată recunoștința și pentru sprijinul oferit de România în actuala criză energetică prin care trece țara noastră. Din 14 octombrie, Republica Moldova cumpără din România energie electrică la un preț preferențial, fapt care ne-a ajutat enorm în contextul atacului infrastructurii energetice din Ucraina.

Președintele Parlamentului a remarcat că relațiile dintre R. Moldova și România se află în prezent la un nivel de cooperare foarte înalt. Pe lângă proiectele culturale și de infrastructură care leagă la propriu România și Republica Moldova, ne ambiționăm să consolidăm și legăturile investiționale, a subliniat Igor Grosu. „Țara noastră este determinată să se ancoreze la lumea liberă, prin reformarea justiției, combaterea corupției la toate nivelurile, debirocratizarea și digitalizarea economiei, procese care au început deja și se pliază perfect cu agenda noastră europeană”, a spus președintele Parlamentului.

Foto: Parlament

img22008166

img22008166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!