ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul filmului francofon va reveni pe marele ecran

15:47 | 29.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. După ce ultimele două ediții s-au desfășurat online din cauza crizei sanitare, Festivalul filmului francofon revine anul acesta pe marele ecran. Cea de-a 21-a ediție a festivalului va avea loc la Cinematograful Cineplex Loteanu din capitală, în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, cele șapte pelicule din cadrul festivalului sunt de diverse genuri - comedie, dramă, film istoric, biografic sau thriller. Toate proiecțiile vor fi subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, datorită sprijinului din partea Ambasadei Franței în Republica Moldova, TV5Monde și a altor instituții.

Toate filmele au fost realizate recent. Unele au fost premiate la Cannes, Veneția sau au obținut un valoros premiu César. Acestea exprimă diversitatea și bogăția cinematografiei franceze, un cinema care a ocupat întotdeauna un loc privilegiat în inimile publicului.

Programul festivalului poate fi vizionat pe site-ul Alianței Franceze din Moldova.

La Chișinău se desfășoară de asemenea, anual, festivalurile filmului american, britanic, italian, românesc, ucrainean etc.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!