ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SA Energocom a achiziţionat pentru 30 octombrie electricitate de la OPCOM, România

10:48 | 30.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a anunţat că ieri, pentru prima dată, compania SA Energocom a achiziționat electricitate de pe OPCOM (operatorul pieței de energie electrică din România), transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, astfel, SA Energocom a făcut „încă un pas spre diversificarea surselor de achiziționare a resurselor energetice”.

„Pentru ziua de duminică, 30 octombrie, s-a achiziționat, cumulativ, 875 MWh (minim 20 MWh și maxim 125 MWh, în funcție de orele de consum) cu un cost mediu de 132 euro/MWh”, a explicat Spînu.

Conform vicepremierului, Energocom va continua, zilnic, să achiziționeze energie de pe OPCOM pentru a asigura securitatea energetică a țării noastre. „Este important să economisim pentru a asigura continuitatea livrărilor și un preț cât mai mic al electricității”, a rezumat sursa citată.

img22008175

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!