ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Telefonul lui Liz Truss a fost piratat de agenţi suspectaţi că lucrează pentru Putin

11:32 | 30.10.2022 Categorie: Externe

Londra, 30 oct. /MOLDPRES/. Agenți suspectați că lucrează pentru Vladimir Putin au piratat telefonul personal al fostului premier britanic Liz Truss din perioada în care aceasta ocupa funcţia de ministru de Externe, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Agenţii au obţinut acces la „detalii extrem de secrete” ale negocierilor cu aliaţi internaţionali, pe lângă mesajele private schimbate de Truss cu prietenul său apropiat, Kwasi Kwarteng, care a devenit ulterior ministru de Finanţe. Au fost piratate și mesaje şi discuţii cu miniştri de Externe importanţi despre războiul din Ucraina, inclusiv detalii despre transporturile de arme.

Spionarea demnitarului britanic s-a petrecut timp de aproape un an. Oficialii britanici au refuzat să comenteze despre aranjamentele personale de securitate.

Operațiunea secretă a rușilor a fost descoperită în timpul campaniei pentru alegerea liderului Partidului Conservator, în urma căreia Liz Truss a devenit prim-ministru. În consecință, Truss a fost nevoită să renunţe la mandatul de premier săptămâna trecută.

Ulterior, conservatorii l-au desemnat în calitate de premier pe Rishi Sunak.

img22008178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!