ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kievul a îndemnat Germania să nu accepte pe teritoriul său dezertori ruși

13:31 | 30.10.2022 Categorie: Externe

Berlin, 30 oct. /MOLDPRES/. Oleksii Makeiev, noul ambasador ucrainean în Germania a atenţionat Berlinul să nu accepte pe teritoriul său obiectori de conştiinţă ruşi, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

'Ar fi greşit din partea Germaniei să primească dezertori ruşi', a spus Makeiev pentru săptămânalul Bild am Sonntag, descriindu-i pe aceştia drept un 'risc de securitate'.

Cetățenii Federației Ruse care au fugit din ţară după ce Kremlinul a anunţat o mobilizare parţială sunt 'bărbaţi tineri care nu au regrete, dar vor să evite serviciul militar', a afirmat ambasadorul.

Diplomatul ucrainean şi-a început oficial mandatul luni, 24 octombrie, succedându-i lui Andrii Melnik, care s-a făcut cunoscut prin criticile sale neobişnuit de aspre la adresa guvernului german.

Noul diplomat vrea să asigure că solidaritatea germană cu Ucraina va continua, dar că este nevoie de 'mai multă viteză'.

'Când mă uit la acţiunile Germaniei în acest război, mă gândesc câteodată: o maşină sport germană care rulează pe autostradă cu 30 km/h', a făcut o metaforă  diplomatul.

Makeiev a concluzionat că Germania ajută în cele din urmă, 'însă numai când este aproape prea târziu'.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!