ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va avea loc reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova-UE

08:51 | 31.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Legislativul va găzdui marți, 1 noiembrie, reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM-UE), comunică MOLDPRES.

Reuniunea va fi coprezidată de vicepreședintele Legislativului Mihail Popșoi și europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele Delegației UE la CPA UE-RM.

Delegația Parlamentului European se va afla la Chișinău în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie și va avea întrevederi cu șeful statului Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Pe agendă mai sunt incluse întrevederi cu membrii fracțiunilor parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. De asemenea, sunt planificate întâlniri cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

La finalul vizitei copreședinții CPA UE-RM, Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan, vor susține o conferință de presă.

CPA RM-UE se întrunește de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!