ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a atacat cu rachete Kievul și alte mari orașe ale Ucrainei

11:48 | 31.10.2022 Categorie: Externe

Kiev, 31 oct. /MOLDPRES/. Armata rusă a reluat atacurile cu rachete asupra orașelor ucrainene luni, 31 octombrie, dimineața, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

La primele ore ale dimineții o serie de explozii s-au auzit la Kiev, capitala Ucrainei. Autorităţile regionale din nordul, estul şi centrul Ucrainei au raportat de asemenea lovituri de rachete. Anton Gherașenko, consilier prezidențial a declarat că cel puțin 3 explozii au răsunat în Kiev în vreme ce 40 de rachete de croazieră rusești au fost trase către Ucraina.

Moscova în ultimele săptămâni a făcut frecvent uz de atacurile cu rachete și drone asupra Ucrainei după ce a dat vina pe Kiev pentru explozia ce a deteriorat Podul Crimeei. Luni, cel puțin zece explozii au fost înregistrate în perimetrul capitalei ucrainene.

Situația cu aprovizionarea cu energie electrică este foarte dificilă, iar reţelele de telefonie mobilă au căzut în anumite părţi ale oraşului. Kievul a mai fost bombardat repetat pe 10 şi 17 octombrie, mai ales de drone ruseşti de fabricaţie iraniană.

Primarul Harkovului  a declarat că oraşul a fost lovit de două rachete care au vizat „o instalaţie a infrastructurii critice”. Au fost supuse atacurilor și oraşele Zaporojie şi Cerkasî.

Ultimele bombardamente asupra Kievului au loc la trei zile după un atac asupra flotei ruse din Crimeea despre care Moscova a spus că a fost comis de Ucraina cu ajutorul Londrei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!