ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din porturile ucrainene au pornit două nave încărcate cu cereale

12:47 | 31.10.2022 Categorie: Externe

Kiev, 31 oct. /MOLDPRES/. În pofida suspendării de către Rusia a înțelegerii privind exportul de produse alimentare, două nave încărcate cu cereale au părăsit luni, 31 octombrie, porturile ucrainene pe ruta coridorului maritim umanitar spre Turcia, potrivit site-ului specializat Marine Traffic, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Exportul sigur al cerealelor pe Marea Neagră are loc sub egida ONU și a Turciei. Moscova, după un atac asupra unei părți a flotei sale din Crimeea a declarat că își suspendă obligațiunile anterioare de a nu ataca navele ucrainene cu cereale. Moscova a acuzat Ucraina și Marea Britanie afirmând că dronele ucrainene au folosit „coridorul de cereale”.

În scurt timp, douăsprezece nave de marfă urmează să părăsească porturile ucrainene, iar alte patru se îndreaptă spre acestea, dintre care una, sub pavilion turcesc, a plecat deja, a declarat Centrul Comun de Coordonare (JCC), care supraveghează acordul privind exporturile de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

img22008194

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!