ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O rachetă doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană a căzut în Naslavcea, raionul Ocnița

11:06 | 31.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut astăzi în extremitatea de nord a localității Naslavcea, raionul Ocnița, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că, în urma incidentului, au fost luate toate măsurile de protecție, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAI, în urma cazului, nu s-au înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe au fost distruse. În prezent, efectivele MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului.

„Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsk, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene susțin că nu există pericol de inundații”, se menționează într-un comunicat de presă al MAI.

Pe 10 octombrie, Ministerul Apărării a anunțat că structurile specializate au identificat trei ținte aeriene ruse ce au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Cazul a fost înregistrat în timpul atacurilor aeriene rusești asupra mai multor orașe din Ucraina.

Foto: MAI

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!