ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Geniștii Armatei Naționale se deplasează la Naslavcea

12:03 | 31.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Apărării a anunțat că geniștii Armatei Naționale se deplasează la Naslavcea, raionul Ocnița, pentru a cerceta terenul unde recent a căzut o rachetă rusească, comunică MOLDPRES.

“În legătură cu informația cu privire la  fragmentele căzute pe teritoriul Republicii Moldova din racheta doborâtă în această dimineață de sistemul antiaerian ucrainean în urma atacului cu drone asupra barajului Dnestrovsk, de pe teritoriul Ucrainei, aflat la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea, Ministerul Apărării informează că geniștii Armatei Naționale se deplasează la fața locului pentru a cerceta terenul”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Totodată, în contextul incidentului respectiv, Ministerul Apărării reiterează că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Moldovei. “De asemenea, fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora”, se mai spune în comunicat.

img22008203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!