ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cântăreața română Paula Seling va prezenta un concert la Chișinău

19:48 | 31.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Un concert susținut de interpreta română Paula Seling, la 25 de ani de activitate, va avea loc joi, 3 noiembrie, la ora 18.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” din Chișinău,  informează MOLDPRES.

Invitați - Monica Anghel, Marcel Pavel, Ami, Ionuț Fulea, Brio Sonores, Pasha Parfeni, Vladimir Fotescu și Ion Paladi. Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii” în format Altfel, conducător artistic și dirijor - Nicolae Botgros și Angry Band, conducător - Valentin Șchirca.

Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial invită publicul la vernisajul expoziției „Arhetipal și experimental în creația ceramistului Ivan Prividiuc”, care va avea loc marți, 1 noiembrie, la ora 15:00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Expoziția prezintă lucrările de ceramică decorativă ale maestrului Ivan Prividiuc, artist plastic și ceramist. 

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”The Lucky Strike” de Rick Cleveland, regie Vitalie Drucec. Potrivit organizatorilor, un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acțiune sau, pe scurt, de a-i face felul. Între bancuri se deapănă amintiri evocând boss-ul care le este ca un tată-mentor adulat. “O porție generoasă de afaceri murdare… echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”, după cum bine observau cei de la Chicago Tribune cu referire la piesă. Din distribuție fac parte Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

Miercuri, 2 noiembrie, la 16.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit organizatorilor, spectacolul prezintă povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferințelor. Este un spectacol care denunță metehnele societății noastre. Versurile matcovschiene: „Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniștilor spectacolului. 

Joi, 3 noiembrie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Aveți ceva de declarat?”, montat de Petru Hadârcă după piesa “Puricele în ureche”, scrisă de comediograful francez Georges Feydeau. Potrivit regizorului, este vorba de o comedie clasică, scrisă de cel mai jucat autor la ora actuală. „De data aceasta ne-am propus să punem în scenă o comedie pe situații. Sunt împătimit de Caragiale, iar Feydeau a fost predecesorul său. Mesajul spectacolului ne vorbește despre faptul că viața e frumoasă și fiecare clipă trebuie s-o trăim după cum ne spune buna dispoziție de dimineață. Prin această comedie am decis să lăsăm problemele sociale la o parte și să aducem o sărbătoare pentru spectatori”, a precizat Petru Hadârcă.

img22008210

img22008210

img22008210

img22008210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!