ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 13 700 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

09:30 | 01.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 13748 de persoane, dintre care 2306 copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), după acordarea ajutorului medical prespitalicesc, 5532 de pacienți, dintre care 1298 de copii au fost transportați la spitale pentru investigații și tratament.

Din numărul total de solicitări, 3171 au fost urgențe cardiologice, inclusiv 67 de cazuri de sindrom coronarian acut; 1934 de patologii neurologice, inclusiv 209 cazuri de accidente vasculare cerebrale; 1890 de urgențe respiratorii, inclusiv 1060 de cazuri la copii și 1372 de urgențe traumatologice, dintre care 291 de cazuri la copii.

În aceeași perioadă au fost înregistrate 37 de solicitări pe motivul urgențelor toxice. Echipele de pe ambulanță au acordat ajutor la 14 persoane, care s-au intoxicat cu medicamente, la 10 intoxicate cu alcool și la trei persoane cu intoxicație cu ciuperci.

Pe parcursul săptămânii, intervenția ambulanței a fost solicitată în cazul a 67 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 76 de persoane. Totodată, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 41 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care la 23 de persoane cu combustii, inclusiv la nouă copii, și două cazuri de hipotermie.

Foto: CNAMUP

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!