ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a aplicat 500 de amenzi

10:43 | 01.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Pe parcursul trimestrului III al acestui an, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au efectuat 4656 de controale, fiind aplicate cinci sute de amenzi, transmite MOLDPRES.

„În urma controalelor efectuate pe parcursul trimestrului III, au fost aplicate 500 amenzi, pentru care au fost aplicate sancțiuni sub formă de amendă în sumă totală de circa 1,7 milioane de lei, dintre care au fost achitate amenzi în sumă totală de cca şase sute de mii de lei.  Adițional la procesele-verbale cu privire la contravenție, au fost întocmite 14 planuri de remediere”, indică ANSA.

Conform Planului anual al controalelor de stat asupra activității de întreprinzător, au fost efectuate 3 862 de controale: 2 255 controale planificate și 1 607 controale inopinate (în baza petițiilor, sesizărilor, autosesizărilor, pentru eliberarea actelor permisive și/sau a licenței). „De asemenea, conform Planului anual al controalelor asupra obiectelor și unităților care nu practică activitate de întreprinzător,  au fost efectuate 794 de controale: 635 controale planificate și 159 controale inopinate”, potrivit sursei citate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!