ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un lot de echipamente medicale a fost donat Republicii Moldova de Japonia

12:46 | 01.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Un lot de echipamente medicale, reagenți și consumabile donate de Japonia, au fost transmise astăzi Ministerului Sănătății, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de transmitere a echipamentului a fost prezent ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, și Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama.

Șeful de la sănătate a mulțumit parții nipone pentru suportul acordat pe parcursul ultimilor ani și a menționat că echipamentul ajuns astăzi la Chișinău va contribui la fortificarea sistemului de sănătate și în special la fortificarea laboratoarelor din gestiunea Agenției Naționale de Sănătate Publică.  

Diplomatul nipon a menționat că echipamentele care sunt donate au fost selectate în baza concluziilor anunțate de trei echipe de experți niponi, care au examinat în ultimele luni necesitățile sistemului de sănătate din Republica Moldova. El a reiterat că cinci spitale mari din țară vor primi echipamente performante cumpărate în baza acordului semnat dintre Republica Moldova și Japonia.

Din banii Japoniei, un miliard de yeni (cca 8 milioane de euro) vor fi achiziționate echipamente performante pentru Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului Mamei și Copilului, Institutului Oncologic, Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

img22008235

img22008235

img22008235

img22008235

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!