ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

14:08 | 01.11.2022 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare 

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 1 noiembrie 2022, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de bază și atribuțiilor conferite de legea-cadru, a aprobat o serie de decizii aferente pieței financiare nebancare, inter alia:

I. Reglementare

* Proiectul de modificare a Regulamentului privind gradualizarea sancțiunilor aplicate asigurătorului (reasigurătorului) sau brokerului de asigurare și/sau reasigurare, aprobat prin Hotărârea CNPF nr. 60/5/2013, care are drept scop ajustarea prevederilor acestuia cu amendamentele operate la cadrul normativ aferent, inclusiv cu noile reglementări stabilite în: Legea nr. 407/2006, Legea nr. 414/2006, Hotărârile CNPF nr. 2/1/2011, nr. 57/13/2018, nr. 37/14/2019, nr. 15/6/2019 și nr. 19/3/2019. Proiectul de act normativ urmează să fie plasat pe pagina web a CNPF pentru consultări publice.

* Proiectul Regulamentului privind modul de ținere a registrului deținătorilor de unități de fond al fondului de pensii facultative, elaborat în scopul punerii în aplicare a Legii nr. 198/2020 privind fondurile de pensii facultative. Regulamentul stabilește reglementări cu privire la cerințele față de forma, conținutul și modul de ținere a registrului deținătorilor de unități de fond al fondurilor de pensii  facultative; evidența în registrul deținătorilor de unități de fond a participanților la un fond de pensii; cerințele privind modul de arhivare și transmitere spre păstrare a informației din registrul deținătorilor de unități de fond.

II. Autorizare

* Înregistrarea în Registrul agenților de asigurare și agenților bancassurance a OCN „IUTE CREDIT” SRL.

* Eliberarea avizului prealabil pentru reducerea participației calificate deținute în capitalul social al Companiei „INTACT ASIGURĂRI GENERALE” SA.

* Aprobarea prețului de vânzare conform actelor de reevaluare a cotelor-părți deținute de administratorul fiduciar CF „BV Fiduciar Invest” SA, care se expun la vânzare în modul stabilit de legislație.

* Înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare a:

- dării de seamă privind rezultatele emisiunii suplimentare de acțiuni ale Societății pe acțiuni „BUNĂSTARE”, în sumă de 411 000 lei, în număr de 41 100 acțiuni ordinare nominative, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 10 lei, din contul mijloacelor bănești și prin convertirea datoriilor creditoriale;

- restructurării emisiunii anterioare de valori mobiliare, plasate de Întreprinderea de producție și comerț „CODRU MARE” și majorarea capitalului social cu 551 471 lei prin mărirea valorii nominale a unei acțiuni de la 4 lei la 27 lei din contul capitalului propriu. Capitalul social al societății după restructurarea emisiunii va constitui 647 376 lei, divizat în 23 977 acțiuni ordinare nominative, de casa I, cu valoarea nominală de 27 lei;

- dării de seamă privind rezultatele emisiunii suplimentare de acțiuni ale Firmei de producție și comerț „STEJAUR” SA, în sumă de 2 900 000 lei, în număr de 23 664 acțiuni ordinare nominative, cu valoarea fixată a unei acțiuni de 122,55 lei, din contul datoriilor creditoriale.

* Autorizarea reorganizării prin transformare în societăți cu răspundere limitată a societăților pe acțiuni: ÎNTREPRINDEREA MIXTĂ MOLDO-ENGLEZĂ „FIRST AUDIT INTERNATIONAL” și „MOLMETAL”. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!