ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE va modifica tarifele la electricitate

14:26 | 01.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va examina mâine în regim de urgență solicitările operatorilor și va ajusta prețurile reglementate pentru energia electrică furnizată consumatorilor finali, în conformitate cu noile prețuri de achiziție și prevederile metodologiei tarifare, transmite MOLDPRES.

ANRE a explicat că, în contextul crizei energetice în care se află Republica Moldova și conform declarațiilor oficiale ale responsabililor din domeniu, pentru luna noiembrie nu a fost semnat contractul de procurare a energiei electrice cu producătorul de energie electrică Молдавская ГРЭС (MGRES).

„În aceste condiții, S.A. „Energocom”, entitatea desemnată cu obligația de serviciu public de procurare a energiei electrice, va fi nevoită să acopere acest deficit prin achiziții de pe platformele bursiere din România, prețul energiei electrice achiziționate fiind la nivelul pieței europene. Ținând cont de circumstanțele actuale și factorii obiectivi existenți, ANRE va examina în regim de urgență solicitările operatorilor și va ajusta prețurile reglementate pentru energia electrică furnizată consumatorilor finali, în conformitate cu noile prețuri de achiziție și prevederile metodologiei tarifare”, potrivit sursei citate.

De asemenea, ANRE a reiterat  îndemnul de a consuma rațional resursele energetice, pentru a reduce impactul atât asupra sistemului electroenergetic, cât și în facturile fiecărei familii.

img22008244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!