ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu și Klaus Iohannis au avut o discuție la Cotroceni

19:19 | 01.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis, cu care a vorbit despre relațiile speciale dintre Chișinău și București, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Maia Sandu a declarat că România a fost dintotdeauna un partener de nădejde pentru noi, gata să ofere cetățenilor Republicii Moldova sprijin în momentele dificile.

„Mi-am exprimat recunoștința pentru numeroasele proiecte finanțate de partea română în domenii importante, prin care condițiile de viață ale oamenilor de la noi au devenit mai bune. La fel, am apreciat dialogul bilateral, devenit mai deschis și mai dinamic, și am mulțumit pentru măsurile prompte luate de România ca să ne ajute cu furnizarea de electricitate, gaze naturale, păcură și lemne de foc pentru cetățenii noștri, să facem față crizei energetice”, a menționat șefa statului.

Președintele Maia Sandu a mai subliniat că România este pentru noi și un avocat important în parcursul european, iar acest sprijin a fost vizibil, în special, în procesul de obținere a statutului de țară candidată la integrarea în Uniunea Europeană.

Foto: Președinție

img22008258

img22008258

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!