ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Israel se prefigurează victoria partidelor de extrema dreaptă în alegerile parlamentare

10:07 | 02.11.2022 Categorie: Externe

Ierusalim, 2 nov. /MOLDPRES/. Partidul Likud, al fostului premier israelian Benjamin Netanyahu s-a clasat marţi, 1 noiembrie, în fruntea alegerilor legislative, al cincilea scrutin în mai puţin de patru ani, fiind în pragul obţinerii unei majorităţi cu aliaţii săi din partide religioase şi de extrema dreaptă pentru a forma un guvern, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Premierul palestinian Mohammed Shtayyeh a declarat că rezultatele alegerilor legislative din Israel arată o "creştere a extremismului şi a rasismului" în societatea israeliană, după publicarea de sondaje care indică un avans în voturile "extremei drepte” .

Shtayyeh, într-un comunicat oficial a specificat că "avansul partidelor religioase de extrema dreaptă în alegerile israeliene indică o creştere a extremismului şi a rasismului în societatea israeliană şi de
care poporul nostru suferă de ani de zile".

Benjamin Netanyahu a spus că "Likud este aproape de o mare victorie".

Israelul se confruntă cu o situație extrem de dificilă cauzată de relațiile tensionate cu Iranul care amenință permanent statul israelian cu distrugerea.

img22008261

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!