ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru astăzi, R. Moldova are un deficit de energie electrică de 1698 MWh

08:37 | 02.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Pentru astăzi, SA Energocom a achiziționat de pe OPCOM (bursa de electricitate din România) 7802 MWh, or, deficitul prognozat pentru 2 noiembrie este de 1698 MWh. Alte contracte comerciale pentru energie electrică nu au fost semnate, a anunţat aseară vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

„Nu a fost semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES. Pe 2 noiembrie, malul drept nu va primi electricitate de la MGRES”, a relevat vicepremierul.

În acelaşi timp, Spînu a mulţumit instituțiilor Guvernului care au depus un efort considerabil pentru a reduce consumul de energie electrică. Conform ministrului, clădirile administrate de Executiv în luna octombrie au redus cu 23% consumul de energie electrică, iar în Casa Guvernului s-a redus cu 30%.

De asemenea, oficialul a informat că s-au achiziționat încă 15 mln m3 de gaz. „În total, Moldova are pentru moment 142 mln m3 de gaz în rezervă”, a rezumat sursa citată. 

 

 

img22008264

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!