ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul cazurilor de infecții respiratorii a crescut în ultima săptămână, a anunțat ANSP

09:24 | 02.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. În ultima săptămână, numărul cazurilor de infecții acute ale căilor superioare (IACRS) a crescut cu 17%. În total, s-au înregistrat 7027 de cazuri, majoritatea fiind la copii – 65.7%, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, de la începutul sezonului gripal, au fost confirmate două cazuri de infecție gripală, ambele în capitală.

Săptămâna trecută în laboratoarele ANSP au fost investigate la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2 un număr de 402 probe, prelevate de la persoane cu semne compatibile cu gripa sezonieră și infecții respiratorii virale acute.

ANSP anunță că, în prezent, imunizarea împotriva gripei se desfășoară în mai multe instituții medico-sanitare publice. Vaccinul este administrat, în mod prioritar, persoanelor din grupurile de risc, celor cu maladii cronice și imunitate compromisă și gravidelor.

img22008268

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!