ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gestionarea crizei energetice a fost discutată de speakerul Igor Grosu cu președintele interimar al Senatului României

09:12 | 02.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită la București, a avut ieri o întrevedere cu președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Discuțiile s-au referit în mod prioritar la cooperarea în domeniul asigurării securității energetice, proiectele comune de infrastructură, soluțiile pentru a ajuta categoriile vulnerabile de populație.

Președintele Parlamentului a mulțumit, din nou, României pentru suportul acordat în gestiunea crizei energetice. „Din cauza scăderii nejustificate a livrărilor de gaze de către Gazprom, trecem printr-o criză energetică majoră chiar la început de sezon rece. Cetățenii moldoveni, și de această dată, s-au solidarizat și întreprind eforturi serioase în a economisi energie și gaze. Noi vom face tot posibilul pentru a ajuta oamenii cu venituri mici să treacă peste această iarnă. Credem că vom izbuti fiindcă avem prieteni de nădejde”, a adăugat Igor Grosu.

La întrevedere s-a mai discutat despre relațiile interparlamentare, care în ultimul an s-au intensificat. Oficialii au convenit ca, în luna noiembrie, comisiile de profil să se convoace pentru a stabili prioritățile agendei celor două instituții parlamentare.

„Și de această dată am primit un mesaj clar de susținere a Republicii Moldova în procesul nostru de modernizare a țării și în parcursul nostru european”, a menționat președintele Parlamentului.

Speakerul Igor Grosu s-a aflat ieri la București pentru a participa la Conferința internațională „Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, organizată de Legislativul României.

Foto: Parlament

img22008269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!