ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul parlamentar Vladimir Andronachi va fi pus astăzi oficial sub acuzare

10:16 | 02.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Ex-deputatul Vladimir Andronachi, reținut astăzi dimineață la punctul de trecere a frontierei “Criva-Mamalîga”, a fost escortat la Chișinău unde va fi pus oficial sub acuzare și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, comunică MOLDPRES.

Veronica Dragalin, procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, a menționat azi într-un briefing că fostul legiuitor a fost reținut după ce autoritățile din Ucraina l-au declarat persoană indezirabilă, el fiind anunțat în căutare de Interpol. Acesta a fost expulzat din statul vecin fiind asociat cu imaginea fostului lider PDM, anunțat pe lista SUA.

Conform procurorilor, fostul ales al poporului este învinuit de escrocherie în proporții mari și de spălare de bani, în două mari dosare numite generic “frauda bancară” și  Metalferos”.

img22008271

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!