ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

10:46 | 02.11.2022 Categorie: Comunicate

Reprezentanții CNPF au avut o întrevedere cu experții FMI

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Reprezentanții Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) au avut la 1 noiembrie curent, o întrevedere cu experții Fondului Monetar Internațional (FMI), care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul ședinței, au fost puse în discuție principalele obiective ale celei de-a doua misiuni de evaluare a FMI, gradul de realizare a angajamentelor aferente reformelor structurale și au fost analizați principalii indicatori înregistrați de sectoarele de asigurări și de creditare nebancară.

Misiunea de evaluare a FMI, condusă de Ruben Atoyan, este efectuată în perioada 31 octombrie – 11 noiembrie curent și prevede întrevederi cu mai multe autorități de la Chișinău, în contextul celei de-a doua evaluări a programului ECF-EFF, susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!