ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe spaniol a sosit la Kiev

13:25 | 02.11.2022 Categorie: Externe

Kiev, 2 nov. /MOLDPRES/. Jose Manuel Albares, șeful diplomației spaniole s-a deplasat miercuri, 2 noiembrie, la Kiev, pentru a livra treizeci de ambulanţe autorităţilor ucrainene şi a "constata efectele devastatoare ale atacurilor ruse", a anunţat biroul său de presă, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Oficialul spaniol "va rămâne întreaga zi în vizită oficială" în capitala ucraineană, unde va livra "un lot de 30 de ambulanţe din partea guvernului spaniol şi va aduce un omagiu victimelor războiului", precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe spaniol.

"Pe parcursul întregii zile, el va avea diverse întrevederi instituţionale şi va putea constata efectele devastatoare pe care atacurile ruse le-au cauzat oraşului (Kiev) şi localităţilor din jur", afirmă instituția abilitată.

Albares a călătorit în timpul nopţii de marţi spre miercuri din Polonia și, potrivit biroului său de presă, a sosit în gară la Kiev.

Din 24 februarie, guvernul spaniol al socialistului Pedro Sanchez a trimis ajutor Ucrainei, în special militar, iar mai recent generatoare de curent electric, în faţa atacurilor ruse împotriva infrastructurii energetice ucrainene.

Ministrul de Externe spaniol s-a deplasat el însuşi la Kiev în aprilie, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu guvernul preşedintelui Volodimir Zelenski şi a anunţat un ajutor militar suplimentar.

img22008279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!