ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările pictoriței Inga Edu au fost prezentate la București

12:09 | 02.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. O expoziție cu genericul ”Despre ape și flori” a pictoriței Inga Edu este vernisată astăzi la Galeria Romană din București, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Inga Edu a afirmat că aceasta este a patra expoziție a sa la București  și a 22-a – personală. ”Sunt lucrări realizate în tehnica ulei pe pânză și pastel. Prezint peisaje marine și flori. În total sunt 15 lucrări și ele sunt însoțite de printuri de înaltă calitate care nu se deosebesc de original aproape deloc. Aceste printuri sunt realizate de către Fine Art Imaging, o organizație care lucrează cu muzeele din România”,  a precizat autoarea.

Inga Edu s-a născut la 19 iulie 1978 în orașul Chișinău. În 1996 a absolvit Liceul de Arte Plastice ”Igor Vieru”, în 2001 – Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău și în 2017 – studiile de master la aceeași instituție. Din 2004 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și din 2013 - membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. Are lucrări în colecții publice și private din Canada, Emiratele Arabe Unite, Germania, Italia, R. Moldova, România, Rusia, SUA și alte țări.

Expoziția va fi deschisă până la 1 decembrie.

img22008280

img22008280

img22008280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!