ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au reținut încă o persoană în dosarul ,,Frauda bancară”

15:40 | 02.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. În dimineața zilei de astăzi, Procuratura Anticorupție a anunțat despre reținerea ex-deputatului Vladimir Andronachi în dosarul denumit generic „Frauda bancară”. Tot astăzi, în același dosar, a mai fost reținută o persoană, comunică MOLDPRES.

Potrivit PA, persoana reținută este bănuită de participare la infracțiunea de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale, și nemijlocit în interesul lui Vladimir Plahotniuc, aceasta fiind o persoană apropiată ultimului. Ea avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 mln USD și peste 23,8 mln de euro. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!