ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost aprobate noi modificări privind funcționarea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații

15:52 | 02.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi mai multe modificări privind excluderea unor impedimente de ordin juridic și administrativ pentru constituirea şi funcționarea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI), transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Astfel, vor fi reglementate normele ce țin de crearea unei asociații la nivel de sector din aria de deservire a sistemului centralizat de irigare și constituirea unei asociații ce înglobează mai multe sisteme de irigare. Totodată, este stabilită procedura și actele necesare pentru înregistrarea asociaților la Agenția Servicii Publice (ASP). 

De asemenea, se prevăd completări cu reglementări ce țin de aderarea noilor membri la AUAI și de încetare a calităţii de membru, precum și dizolvarea Asociației, când nu mai este necesară, prin convocarea adunării generale. Modificările includ noi norme ce țin de reabilitarea și casarea infrastructurii, restituirea bunurilor la expirarea termenului pentru care au fost transmise în folosință gratuită și responsabilitățile legate de distrugerea acestora.

Aprobarea modificărilor menționate va impulsiona constituirea şi funcționarea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații și va asigura accesul utilizatorilor de apă/producătorilor agricoli la irigare.

Foto: Guvern

img22008293

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!