ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii de frontieră au contracarat două tentative de scoatere din țară a valutei și metalelor prețioase

16:03 | 02.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Polițiștii de frontieră în comun cu angajații vamali din Aeroportul Internațional Chișinău au contracarat astăzi două tentative de scoatere frauduloasă din țară a valutei și metalelor prețioase, transmite MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, bunurile au fost depistate în timpul controlului bagajelor pasagerilor de pe rutele spre Nisa (Franța) și Roma (Italia).

În primul caz a fost documentată o femeie din Ucraina, în vârstă de 51 de ani. În urma controlului de securitate al bagajelor de mână au fost observate obiecte asemănătoare bancnotelor, ulterior bagajul a fost supus verificării fizice. Polițiștii au depistat mijloace financiare în sumă de 30 de mii de dolari americani, ce urmau a fi scoși ilegal din țară. Mijloacele financiare au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării.

Al doilea pasager documentat este un cetățean al Ucrainei, de 58 de ani. Bărbatul a selectat coridorul verde „nimic de declarat”, însă pentru a exclude orice bănuială, persoana a fost redirecționată pe coridorul roșu. În urma controlului fizic, au fost depistate cinci lingouri de culoare aurie și 11 monede. Din spusele pasagerului, articolele nedeclarate sunt din metale prețioase.

Toate bunurile nedeclarate au fost ridicate, iar investigațiile pe cele două cazuri continuă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!