ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bugetul proiectului UE4Moldova va fi majorat

15:57 | 02.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Bugetul proiectului UE4Moldova, destinat consolidării capacității de a răspunde la situația de urgență COVID-19 în sănătate publică și a capacității instituționale pentru implementarea Acordului de Asociere, va fi majorat cu 138 328 euro. Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de inițiere a negocierilor și de modificare a Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind realizarea acestui proiect, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Contribuțiile financiare sunt acordate țării noastre sub formă de grant de Organizația Mondială a Sănătății, Agenția Centrală de Management al Proiectului, Agenția pentru Dezvoltare a Lituaniei și Expertise France. 

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană a fost semnat la 20 octombrie 2020, constituind, la acel moment, asistență nerambursabilă în valoare de 9 milioane de euro.

Foto: Guvern 

img22008295

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!