ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu s-a întâlnit cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere R. Moldova - Uniunea Europeană

20:03 | 02.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Șefa statului s-a întâlnit astăzi cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, condusă de președintele delegației, Siegfried Mureșan. Președintele Maia Sandu a discutat cu membrii delegației despre agenda europeană a țării, despre acțiunile întreprinse de autorități pentru a îndeplini condițiile formulate de Comisia Europeană și despre necesitatea de a stabili următorii pași, informează MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat că șefa statului a vorbit despre eforturile de reformare a justiției, reușitele și obstacolele în calea acestei reforme. Discuția s-a axat și pe criza energetică și necesitățile imediate ale Moldovei pentru a face față acestei crize, dar și pe planurile pe termen mediu pentru asigurarea securității energetice a țării.

Președintele Maia Sandu le-a mulțumit partenerilor de la Bruxelles pentru suportul acordat R. Moldova în obținerea statutului de țară candidată la aderare în UE și pentru sprijinul financiar din ultimele luni.

Foto: Președinție

img22008308

img22008308

img22008308

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!