ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a discutat cu delegația de la Bruxelles la Comitetul Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE

20:18 | 02.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, condusă de europarlamentarul Siegfried Muresan, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Discuțiile s-au referit la agenda internă a țării noastre și la faptul că reforma justiției rămâne prioritatea zero. „Curățarea justiției începe cu instituțiile care se află în fruntea ierarhiei sistemului, iar noi deja am început evaluarea candidaților la Consiliul Superior al Magistraturii, urmează și reforma Curții Supreme de Justiție”, a menționat președintele Parlamentului.

Un alt angajament al autorităților este dezvoltarea economiei, consolidarea securității și rezilienței energetice. În context, șeful Legislativului și-a exprimat gratitudinea că în Declarația finală a celei de-a 12-a reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova, adoptată ieri la Chișinău, instituțiilor europene li s-a solicitat să asigure sprijin financiar rapid și suplimentar pentru țara noastră, inclusiv fonduri europene nerambursabile, pentru gestionarea crizei energetice. Oficialii au discutat și despre modul în care Parlamentul European va sprijini Legislativul Republicii Moldova în implementarea legislației necesare pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

„Avem o agendă ambițioasă, este nevoie de multă muncă și perseverență, însă aceasta nu ne va împiedica să o îndeplinim. Căci asta am promis cetățenilor, partenerilor de dezvoltare și aceste lucruri sunt necesare pentru Moldova”, a spus președintele Parlamentului.

Foto: Parlament

img22008309

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!