ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veniturile CNAM au crescut în ultimele luni

09:53 | 03.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Compania Națională de Asigurări în Medicină /CNAM/ a acumulat, în lunile ianuarie-octombrie 2022, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de circa 9,9 miliarde de lei /peste 518 mln de euro/, în creştere cu 9% faţă de perioada similară a anului 2021, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins aproape cinci miliarde de lei, cu 579 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de peste 127 de milioane de lei, în scădere cu patru milioane comparativ cu primele zece luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit peste 121 de milioane de lei, cu circa 50 de milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Transferurile de la bugetul de stat au fost de 4,7 miliarde de lei, în creștere cu aproape 196 de milioane față de primele zece luni ale anului 2021.

În acelaşi timp, în perioada sus-menționată, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 9,7 miliarde de lei, dintre care 9,6 miliarde au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi.

Foto simbol

img22008319

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!